5è al Barcelona Spain Master del HSBC BWF World Tour Super 300 de bàdminton

Ahir vam tenir el plaer de conèixer el funcionament de un torneig professional de Bàdminton. Vam passejar per la instal·lació i veure les pistes d’escalfament i d’entrenament, la sala de Meeting Point dels jugadors, la sala del control antidoping, etc… i veure un seguit de partits de la primera ronda del torneig.

Vam conèixer moltes característiques d’aquest esport que hem treballat durant unes setmanes a l’escola de la mà de jugadors i jugadores catalanes que són figures a nivell estatal i que estan participant en el torneig (Bernat Amaya, Marc Gallardo, Blanca Lucas i Lara Lucas) i de dos amables jutges del torneig que ens van atendre.

Un luxe poder tenir jugadors professionals tant aprop i compartir amb aquests professionals estones de bàdminton. Ens van explicar moltes anècdotes i curiositats com per exemple que els volant de competició estan fets de l’ala esquerre de l’oca, que era el “ojo de halcón”, que un jugador rus va aconseguir colpejar el volant a més de 400km/h, que el bàdminton a orient és un esport molt popular sobretot a la Xina on tenen més de 30 milions de fitxes federatives, etc…

Àrea de punteria

Pistes d’escalfament 

Partits individuals i de doble

Vídeo promocional del torneig