C.I – Projecte: el nostre entorn, El bosc a la primavera

PROJECTE: EL NOSTRE ENTORN, “El bosc a la primavera”.

La sortida a Collserola “El bosc a la primavera” és part d’un projecte conjunt de C.I. que és diu “El nostre entorn” on juguem amb les estacions i amb l’efecte que produeixen a la ciutat, al bosc i al barri. Una simfonia de colors, olors i paisatges a tres bandes, perfecte per trobar-hi contrastos, despertar la sensibilitat mitjançant els sentits i experimentar en viu i en directe a on vivim i quin és el nostre entorn.

La creativitat que es desplega tant al bell mig del bosc com a dins de l’escola ens desborda a tots.

És un projecte que comença amb la sortida amb transport públic cap a la muntanya, en plena caiguda de fulles ocres, groguenques i marrons, i que acaba amb una altra visita en ple esclat primaveral d’olors, sons d’animalets del bosc i l’alegria d’un despertar irrefrenable de vida. 

La llibreta que porten voluntàriament és un reflex del que viuen i de com ho viuen. La vida els saluda i ells la reben amb una curiositat immensa. Un projecte ple de poesia, força i màgia. I a sobre, tenim la sort de tenir la natura a 20 min de l’escola.

És un projecte obert ja que es basa en el propi batec del dia a dia i en l’observació i conscienciació dels canvis que es produeixen amb el pas del temps estacional, a la muntanya i a la ciutat. Aquesta expansió territorial en posar atenció al nostre entorn s’acabarà arrodonint en la nostra sortida al “Mas d’en Pedro”, a les convivències, on el paisatge mariner, la sal i el sol ens faran l’ullet tots tres dies.

Així, doncs, l’entorn és nostre i nosaltres som del nostre entorn. A gaudir, que és la porta més bonica i significativa a l’aprenentatge!

Clicar per veure moltes més imatges