De Sarcòfags, Mòmies, piràmides i el gran misteri – 2n E.P

Molts cops les grans descobertes neixen d’una simple pregunta feta espontàniament, sense cap mena de pretensió, lliurement i intuïtiva. La veu d’un nen sense complexes i amb la curiositat activada ressona dins l’aula causant un gran impacte col·lectiu i si la mirada de l’adult no apaga aquesta curiositat encesa que s’acaba de produir, la dimensió de possibilitats que s’obren per aprendre esdevé un calidoscopi per explorar. “Soni, com és la vida dels morts?”, diu en Jordi.

No hi ha edat per despertar l’interès sobre un tema o un altre. No hi ha etapes que es puguin cremar i que s’hagin de preservar per guardar-les per un moment determinat. Quan la passió pel coneixement s’activa, el moment és ara i aquí. La nostra missió és acompanyar-los en les seves inquietuds. Cada cop que un infant fa una pregunta, aquesta esdevé especial, única i profunda. La interpretació i relat que en fa cadascú és una oportunitat per aprendre i formar-se. N’hi ha tantes com ments pensants.

Així, doncs, benvinguts a l’Antic Egipte, una terra que ens hem fet nostra llegint, cercant, explorant, descodificant i recreant escenaris de déus, faraons, decorant de piràmides, l’esfinx i creatius sarcòfags amb esquelets inclosos i, fins i tot, escenificant banquets d’abundants menges compartides amb Anubis, Osiris, Isis i Horus.  Ara ja sabem que els faraons es creien eterns i divins però també hem debatut que el que deien no té perquè ser cert. La visió crítica es fa gran, immensa. Per tant, seguirem cercant, com deu ser la vida dels morts. No sabem si hi haurà mai respostes però el que sí sabem és que sempre hi hauran més i més preguntes.

CLICAR PER VEURE TOTES LES IMATGES