Visita a la Fundació Mona – Cicle Mitjà

Era el dijous 11 d’octubre quan ens vam encaminar cap a Riudellots de la Selva. Allà vam descobrir la Fundació Mona, un espai on es barregen l’encant i el patiment.

L’objectiu principal de la fundació és rescatar els primats que estan en unes condicions no òptimes pel seu desenvolupament i donar-los-hi una millor vida intentant reproduir el seu hàbitat natural (viure en grup, l’espai,..)

Allà vam descobrir la història de cadascun dels ximpanzés i macacos que havien estat rescatats de circs, vivendes, que havien estat utilitzats per a fer anuncis, videoclips o pel·lícules, o simplement que havien estat abandonats. Vam prendre consciència de la relació que té l’ésser humà amb la destrucció de l’hàbitat d’aquests animals. La desforestació per aconseguir oli de palma i coltan (un material molt conductor utilitzat per l’electrònica) afecta a aquesta espècie ja que cada dia tenen menys espai per viure i per tant, n’hi ha menys.

Aquesta sortida ens ha obert els ulls a l’hora de veure l’impacte que té l’ésser humà amb l’entorn. Dotant-nos d’estratègies per fer-nos més crítics i poder decidir el tipus de relació que volem tenir amb el medi i el consum.